Vraag direct uw
kostenindicatie aan

Heeft uw stichting of vereniging personeel in dienst? Benut dan ook dit jaar uw mogelijkheden binnen de werkkostenregeling

Beoordeel uw nog resterende vrije ruimte en bekijk of zaken die u in 2021 wilt vergoeden/verstrekken nog in 2020 kunnen worden gedaan. Het is namelijk niet mogelijk om de vrije ruimte die in 2020 over is, door te schuiven naar 2021.

Tip!

Houd er rekening mee dat de vrije ruimte in 2020 eenmalig is verruimd vanwege de coronacrisis. Tot een loonsom van € 400.000 bedraagt de vrije ruimte 3% en over het meerdere 1,2%.
De vrije ruimte wordt in 2021 weer verlaagd: over de eerste € 400.000 van de loonsom wordt de vrije ruimte 1,7% en over het meerdere 1,18%.

Gebruikelijkheidscriterium

Houd ook rekening met het gebruikelijkheidscriterium. Dit is een lastig criterium. Kortgezegd houdt het in dat uw vergoedingen en verstrekkingen niet in de vrije ruimte kunnen worden ondergebracht als deze onderbrenging op zichzelf ongebruikelijk is en/of de omvang van de vergoeding/verstrekking ongebruikelijk is. Mocht u twijfelen of een vergoeding of verstrekking gebruikelijk is dat kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht voor vragen.